Osteopathie Achten

brengt u in beweging

Het uitgangspunt

Ons lichaam functioneert dankzij verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. Wanneer dit functioneren wordt verstoord, zal het lichaam die natuurlijke balans op eigen kracht proberen te herstellen. Zo’n verstoring kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door slechte voeding, stress, trauma’s, een blessure of aandoening of het ondergaan van een operatie. Wanneer een verstoring zich blijft herhalen komt er een moment dat het lichaam zich steeds moeizamer gaat herstellen en uit balans raakt, waardoor fysieke klachten ontstaan.

De osteopaat helpt om de natuurlijke balans te herstellen door, waar mogelijk, de oorzaak van de klachten te corrigeren. Er wordt gekeken naar het lichaamsdeel waar de klacht zich openbaart, maar ook naar het functioneren van het hele lichaam. Dat wordt door de osteopaat onderzocht op bewegingsstoornissen van botten, organen en delen van de schedel. Die kunnen namelijk een rol spelen bij het ontstaan van de klachten. Door herstel van de oorspronkelijke beweeglijkheid stimuleert de osteopaat het zelfcorrigerend vermogen van het lichaam.

Onze specialismen

Wat kan men verwachten

Voorafgaand aan uw eerste bezoek ontvangt u van mij een vragenlijst die ik bij uw komst met u doorneem.

Hierna volgt een lichamelijk onderzoek van top tot teen. Daarbij wordt gekeken naar het functioneren van de van de wervelkolom, maar ook naar de beweeglijkheid van gewrichten, de schedel en de organen.

Na het onderzoek worden de bevindingen met u besproken. Als er een behandeling nodig is, kan daar direct mee worden begonnen of een afspraak voor worden gemaakt.

Bij de behandeling kan gebruik worden gemaakt van manipulaties en specifieke weefseltechnieken gericht op het herstel van de beweeglijkheid.

Tijdens het onderzoek houdt  u alleen uw ondergoed aan.

Mocht er aanvullende informatie nodig zijn dan zal in overleg met u contact worden opgenomen met de behandelend arts.

Na het eerste consult wordt een prognose gegeven over het aantal behandelingen. Binnen 3 behandelingen moet er een reactie merkbaar zijn. Is dit niet het geval dan heeft verder behandelen geen zin. Vaak zijn 4 á 6 behandelingen voldoende. Voor een consult worden 45 minuten gereserveerd.

Heeft u een vraag?

Dan staan wij u graag te woord

Wij zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 13.30 tot 14.00 via 073-5517956 of stuur ons een email.

  • “Osteopathie Achten is echt een aanrader. Specialisme: baby's. Heel, heel relaxed. Mijn zoontje viel tijdens de behandeling gewoon in slaap in zijn armen! Zeer goeie ervaring mee dus.”

    Kim Moeder van baby
  • “Enorm ervaren en deskundige osteopaat. Zeer communicatief en duidelijk in zijn doelstellingen.”

    Maikel Sporter
  • “Door duidelijke tips, adviezen en échte interesse ben ik door Pieter enorm geholpen. Na de behandelingen voel ik wezenlijk verschil in mijn gestel.”

    Pim Ondernemer