het behandelen van baby’s en kinderen

één van onze specialismen

Snel en effectief

Osteopathie kan een goede en veilige bijdrage leveren aan de gezondheid van uw baby. Baby’s vragen andere aandacht dan volwassenen, zowel in de geneeskunde als in de osteopathie.

Omdat ze jong en flexibel zijn denken veel mensen dat er bij baby’s geen spanning of stress in hun lichaam aanwezig kan zijn. In de praktijk blijkt dit vaak anders te zijn.

Bij baby’s kunnen ervaringen tijdens de zwangerschap, de geboorte of de periode erna invloed hebben op hun functioneren.

Als er een probleem optreedt in een van deze periodes – denk aan een stuitbevalling, een vacuümverlossing, een keizersnede of een te snelle of te langzame bevalling – dan kan dit uiteenlopende klachten veroorzaken. Iedere baby vergt dan ook een unieke benadering.

Baby’s reageren vaak goed op een osteopathische behandeling. Het is een veilige en effectieve manier om veranderingen teweeg te brengen en kan van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van een kind.

Mogelijke problemen

 • Overmatig huilen
 • Obstipatie
 • Torticollis (scheefhals)
 • Keel, neus en oorproblematiek
 • Onrustige en prikkelbare kinderen
 • Reflux klachten
 • A-symmetrie van het hoofd

Tips

Voor acute zaken – denk aan hoge koorts, een vermoedelijke breuk, projectielbraken en infecties – is osteopathie in eerste instantie niet geschikt en raden wij u aan om uw huisarts te consulteren.

Om de behandeling voor uw kind optimaal te laten verlopen en ter afleiding is het prettig om wat klein en vertrouwd speelgoed mee te nemen. Baby’s laten zich vaak prima behandelen tijdens het drinken van de fles of aan de borst. Het meenemen van jonge broertjes of zusjes wordt afgeraden, omdat dit in de praktijk vaak storend blijkt te werken.

Indien nodig en/of gewenst werken wij samen met praktijken voor kinderfysiotherapie in Empel/Den Bosch,Vught en Rosmalen.

Voor adressen en websites hiervan, zie links.

Heeft u een vraag?

Dan staan wij u graag te woord

Wij zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 13.30 tot 14.00 via 073-5517956 of stuur ons een email.

 • “Osteopathie Achten is echt een aanrader. Specialisme: baby's. Heel, heel relaxed. Mijn zoontje viel tijdens de behandeling gewoon in slaap in zijn armen! Zeer goeie ervaring mee dus.”

  Kim Moeder van baby
 • “Enorm ervaren en deskundige osteopaat. Zeer communicatief en duidelijk in zijn doelstellingen.”

  Maikel Sporter
 • “Door duidelijke tips, adviezen en échte interesse ben ik door Pieter enorm geholpen. Na de behandelingen voel ik wezenlijk verschil in mijn gestel.”

  Pim Ondernemer