het behandelen van sporters

één van onze specialismen

Snel en effectief

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om (terugkerende) blessures te behandelen. Omdat een osteopaat op andere manieren zoekt naar de oorzaak van blessures dan bijvoorbeeld een fysiotherapeut of manueel therapeut, kan dit een goede aanvulling zijn op weg naar herstel.

Iedere sporter heeft wel ervaring met een terugkerende blessure of pijn op steeds weer een andere plek. Sportblessures zoals liespijnen, hamstringblessures en rug- en schouderproblemen worden vaak elders in het lichaam veroorzaakt. Iets wat niet altijd voor de sporter zelf even duidelijk is.

De osteopaat bekijkt het gehele lichaam en zoekt op andere niveaus naar de oorzaak van de blessure en behandelt die vervolgens.

Preventie

Van (top)sporters wordt vaak verwacht dat zij in een trainingsseizoen toewerken naar een piekbelasting in hun prestaties. Aan de hand van een trainingsprogramma wordt daarnaar toegewerkt. Preventie van blessures speelt hierin een belangrijke rol. Door middel van een regelmatige behandeling kan de osteopaat de sporter naar een hoger prestatieniveau begeleiden.

Klachten of blessures zijn vrijwel altijd een optelsom van factoren. De osteopathie heeft een unieke kijk op het ontstaan van klachten en blessures. Vaak kan de osteopaat aan de aanpassingen van het lichaam merken dat er zich klachten aan het ontwikkelen zijn. Om die klachten waar mogelijk te voorkomen zal de osteopaat direct tot behandeling overgaan. Dankzij een dergelijke preventieve ingreep kunnen sporters een hoger einddoel bereiken.

(Top)sport

Wanneer de belastbaarheid van het lichaam groot genoeg is, leidt dit over het algemeen niet tot klachten. Sporten is een belasting voor het lichaam, maar ook een manier om de belastbaarheid daarvan te vergroten. Helaas komt overbelasting regelmatig voor. Dit kan worden veroorzaakt door bewegingsverlies in bijvoorbeeld de gewrichten, de schedel of de structuren rond de orgaansystemen. Hierdoor neemt de doorbloeding af en daalt de belastbaarheid. De osteopaat is bij uitstek getraind om de belastbaarheid op ieder niveau te optimaliseren door verbetering van de mobiliteit. Daarnaast wordt beoordeeld of de belasting van de sportactiviteiten aansluit bij de fysieke conditie van de sporter.

Heeft u een vraag?

Dan staan wij u graag te woord

Wij zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 13.30 tot 14.00 via 073-5517956 of stuur ons een email.

  • “Osteopathie Achten is echt een aanrader. Specialisme: baby's. Heel, heel relaxed. Mijn zoontje viel tijdens de behandeling gewoon in slaap in zijn armen! Zeer goeie ervaring mee dus.”

    Kim Moeder van baby
  • “Enorm ervaren en deskundige osteopaat. Zeer communicatief en duidelijk in zijn doelstellingen.”

    Maikel Sporter
  • “Door duidelijke tips, adviezen en échte interesse ben ik door Pieter enorm geholpen. Na de behandelingen voel ik wezenlijk verschil in mijn gestel.”

    Pim Ondernemer